Junior Consultant Zonfinanciering

Job description

Ben je net als wij gedreven door duurzaamheid? Wil je graag concreet bijdragen aan de energietransitie? Samen met een creatief en jong team direct impact maken? Dan komen we graag met je in contact voor deze leuke functie.


In deze commerciële startersfunctie zal je waardevolle vaardigheden aanleren, terwijl je direct bijdraagt aan de versnelling van de energietransitie. Wat de functie bijzonder maakt is dat je direct in contact staat met de klanten. Je eigen deals realiseren en zichtbare impact maken. Je helpt klanten met dé beste financieringsoplossing in de markt, voor zonnepanelen.


In deze rol.

Bij ZonnepanelenDelen word je opgeleid door specialisten binnen een stabiele en groeiende scale-up omgeving. Gezien de jonge markt word je al snel zelf de specialist in deze sales-rol. De ervaring die je opdoet al in je eerste jaar zijn super waardevol voor de rest van je loopbaan. Het is bekend dat ervaring in sales en klantcontact een stevige set aan competenties oplevert + een netwerk. Samen met onze nieuwe investeerder gaan we groeien en dat betekent ook nog eens perspectief voor jouw rol alsook financieel.


Wat doet ZonnepanelenDelen?

Met ZonnepanelenDelen versnellen wij de energietransitie door het financieren van zonne-energie extreem eenvoudig en voor iedereen toegankelijk te maken. In korte tijd zijn we uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke financieringsplatform voor zonne-energie, waarbij 8.000 zonnedelers meer dan 600.000 zonnepanelen mogelijk hebben gemaakt. De komen jaren verwachten we voor meer dan 500 miljoen euro aan zon projecten te gaan financieren. Hiervoor zoeken wij een Junior Consultant die het aantal nieuwe projecten kan vergroten door nieuwe kanalen te ontdekken en te ontwikkelen.


Als Junior Consultant…

 • Stel je financieringsvoorstellen op en presenteer je deze aan je klant. Dit houdt o.a. in: het opstellen van een financieel model met een business case en een bijpassend voorstel;
 • Ben je bezig met het genereren, ontwikkelen en onderhouden van potentiële klanten door bijvoorbeeld bel-, mail-/social campagnes, en ben je vrij om andere innovatieve manieren te bedenken je klant te benaderen;
 • Coach je ondernemers bij de realisatie van de projecten o.a. adviseren bij keuze voor leveranciers en aanvullende diensten voor het project;
 • Draag je zorg voor een compleet en kwalitatief project dossier (verzameling van contracten en technische beschrijvingen ter onderbouwing van de investering);
 • Denk je mee over onze sales strategie, het efficiënter maken van het sales proces en de ontwikkeling van nieuwe kanalen;
 • Vergroot je ons bereik en onze aanwezigheid in de zonne-energie markt;
 • Zorg je voor een goed gestructureerde en onderhouden funnel/ pipeline.


Wat wij bieden:

Een prachtige kans om specialist te worden in projectfinanciering en te werken in een snelgroeiende scale-up met bewezen duurzame business. Daarbij ook:

 • Een salaris tussen €2600,- en €3100,- bruto per maand + op termijn participatie in het aandelenprogramma;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen;
 • Hybride werkvorm, wat betekent dat je zelf/met je team bepaalt hoe en waar je werkt, remote, thuis of op kantoor;
 • Samen lunchen op kantoor, borrels en uitjes;
 • Samenwerken met door duurzaamheid gedreven collega's in een internationaal team;
 • Professionele en persoonlijke groei door een uitdagende functie en o.a. een onbeperkt boekenbudget;
 • Fijne nieuwe werkplek, met uitzicht over de stad (en zonsopgang;) en gratis fitnessruimte; vlakbij het Amstel station.

Job requirements

Wat neem je mee:

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur commercieel, financieel of technisch
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring, bij voorkeur commercieel (bijbaan, stage, startersfunctie);
 • Je bent enthousiast om in een klein team nauw samen te werken, daarbij in staat om zelfstandig te werken;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (schrift en spraak).


Werken bij ZonnepanelenDelen

Werken bij ZonnepanelenDelen bied je de mogelijkheid om samen met een gedreven team een actieve bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving. We geven de financiering van zon-projecten op een nieuwe manier vorm, en doen dingen nét een beetje anders dan de gevestigde orde. Dit alles in een dynamische werkomgeving, binnen een sterk groeiende organisatie waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief.

Diversiteit
De beste ideeën komen van een team met een breed scala aan achtergronden en ervaringen. We streven ernaar om een ​​diverse en inclusieve omgeving te creëren waar iedereen in staat wordt gesteld zijn of haar best te doen. Vanaf het begin zijn diversiteit en inclusie altijd de sleutel tot ons succes geweest. Wij zijn een werkgever met gelijke kansen en onze medewerkers zijn mensen met verschillende sterke punten, ervaringen en achtergronden, die een passie delen voor een schonere en groenere omgeving voor iedereen. Diversiteit omvat niet alleen ras en genderidentiteit, maar ook leeftijd, handicapstatus, seksuele geaardheid, religie en vele andere delen van iemands identiteit. Alle standpunten van onze medewerkers zijn de sleutel tot ons succes, en inclusie is de verantwoordelijkheid van iedereen.”


Spreekt de vacature aan? Neem dan vooral contact op. We maken graag kennis met jou en je ambities voor deze duurzame carrièrestap.


Met zonnige groet,

Team ZonnepanelenDelen

Handig om te weten:

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, en in ieder geval niet voor betaald.